კიში (III ვარიანტი) – ვიდეო რეცეპტი

კიში (III ვარიანტი) – ვიდეო რეცეპტი
კატეგორია: ვიდეო რეცეპტები, სადილი, საუზმეულისამზარეულო: ფრანგულისირთულე: საშუალოულუფა
8
პერსონისთვისმომზადების დრო
2
საათიინგრედიენტები
- ფხვიერი ცომისთვის
200 გ. ფქვილი
100 გ. კარაქი
1/2 ჩ.კ. მარილი
1/2 ჩ.ჭ. ცივი წყალი
1 ს.კ. ვაშლის ძმარი
- შიგთავსისთვის
4 კვერცხი
1 ჩ.ჭ. რძე
3/4 ჩ.ჭ. ნაღები
1/2 თავი მოშუშული ხახვი
150 გ. ყველი “გაუდა”
250 გ. ლორი
1/2 ჩ.კ. მარილი
1/4 ჩ.კ. პაპრიკა
1/2 ჩ.კ. მარილი
1/8 ჩ.კ. ჯავზი (მუსკატის კაკალი)
მომზადების ინსტრუქცია
- ფხვიერი ცომის მოსამზადებლად: წყალს დაუმატეთ ძმარი, მოურიეთ და შედგით საყინულეში 5 წუთით.
ფქვილს დაუმატეთ მარილი და კარაქი, ხელით კარგად გააფხვიერეთ. შემდეგ კი დაუმატეთ ძმრიანი წყალი, ჯერ 2 ს.კ. გადაზილეთ, გუნდა უნდა შეიკრას.
გუნდა გაახვიეთ სამზარეულოს ცელოფანში და შედეთ მაცივარში 30 წუთით. - შემდეგ კი გააბრტყელეთ და მოათავსეთ 26 სმ დიამეტრის ფორმაში. ფორმა შედგით მაცივარში 1 საათით, შემდეგ კი გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე 15 წუთი( ცომზე დააფინეთ საცხობი ქაღალდი და მოაყარეთ ლობიო ან ბარდა, იმისთვის რომ ცხობის დროს ზემოთ არ ამოიწიოს).
- შიგთავსის მოსამზადებლად კვერცხს დაუმატეთ რძე, ნაღები, მარილი, პილპილი, პაპრიკა და ჯავზი, კარგად ათქვიფეთ, დაუმატეთ მოშუშული ხახვი, გაუდა და ლორი, ამოურიეთ კარგად და გადაიტანეთ გამომცხვარ ფენაში, შედგით 175 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ 45-50 წთ .
გემრიელად მიირთვით!