ქათამი უნგრულად – Paprikash

ქათამი უნგრულად – Paprikash
კატეგორია: სადილისამზარეულო: უნგრულისირთულე: მარტივიულუფა
4
პერსონისთვისმომზადების დრო
30
წუთიინგრედიენტები
1 კგ. ქათმის ფილე
1 საშუალო თავი ხახვი
2-3 კბილი ნიორი
3/4 ჩ.ჭ. არაჟანი
2 ს.კ. ტომატპასტა ან 1 ჩ.ჭ. პომიდვრის პიურე
3 ს.კ. პაპრიკა
1 ჩ.კ. წითელი წიწაკა
1 ს.კ. კარაქი
1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
1 ჩ.ჭ. ქათმის ბულიონი
1/2 ჩ.ჭ. წყალი
1,5 ს.კ. ფქვილი
მარილი & პილპილი გემოვნებით
მომზადების ინსტრუქცია
- ქათმის ფილე დაჭერით 2-3 სმ სისქის ნაჭრებად. მოაყარეთ მარილი, პილპილი და 1 ჩ.კ. პაპრიკა, კარგად აურიეთ.
- ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და ფილეს ნაჭრები მობრაწეთ ყველა მხრიდან, შემდეგ ამოიღეთ ცალკე ჭურჭელში და დროებით გადადეთ გვერდით.
- იმავე ტაფაში გაადნეთ კარაქი, მოშუშეთ ალყა-ალყად დაჭრილი ხახვი და წვრილად დაჭრილი ნიორი, 3-4 წუთში დაუმატეთ ფქვილი და კარგად აურიეთ.
- ფქვილი რომ სრულად შეერევა, დაუმატეთ დარჩენილი პაპრიკა, წითელი წიწაკა და ტომატპასტა, კვლავ კარგად ამოურიეთ.
- 1-2 წუთში დაუმატეთ ქათმის ბულიონი, წყალი და მარილი, აურიეთ და აქციეთ ერთიან მასად, დააბრუნეთ ქათმის ფილე ქვაბში, მიიყვანეთ მასა ადუღებამდე და ადუღეთ 10 წუთი.
- 10 წუთის გასვლის შემდეგ გადმოდგით ტაფა ცეცხლიდან. არაჟანს ცალკე შეურიეთ 1-2 ს.კ. წყალი და 1-2 ს.კ. მომზადებული სოუსი, კარგად აურიეთ და ამის შემდეგ დაუმატეთ მთლიად კერძს. მოურიეთ და კერძიც მზადაა.
(არაჟნისთვის ცალკე წყლისა და სოუსის შერევა მნიშვნელოვანია იმისათვის, რომ კერძი არ აიჭრას და ერთგვაროვანი სოუსი მიიღოთ). - კერძი მიირთვით მაკარონთან, კარტოფილის პოურესთან ან სასურველ გარნირთან ერთად.
გემრიელად მიირთვით!