ქორნდოგები – ვიდეო რეცეპტი

ქორნდოგები ჰოთ-დოგების ერთგვარი ვარიაცია, მისი მომზადება ძალიან მარტივია და სულ რაღაც 20 წუთს მოითხოვს. თუ კლასიკური ჰოთ-დოგები გიყვართ, ვფიქრობ, ეს ვარიანტიც მოგეწონებათ.
ცომის ეს რაოდენობა ბევრი აღმოჩნდა 4 სოსისისთვის, ამიტომ მე კიდევ 4 დავამატე, ანუ ჯამში 8 სოსისი გამოვიყენე.
ქორნდოგები – ვიდეო რეცეპტი
კატეგორია: მარტივი, წასახემსებელისამზარეულო: ამერიკულისირთულე: მარტივიულუფა
4
პერსონისთვისმომზადების დრო
20
წუთიკალორია
376
kcalინგრედიენტები
8 ც. რძიანი სოსისი
3/4 ჩ.ჭ. სიმინდის ფქვილი
3/4 ჩ.ჭ. პურის ფქვილი
3/4 ჩ.ჭ. რძე
1,5 ჩ.კ. გამაცხვიერებელი
1/2 ჩ.კ. სოდა
1 ჩ.კ. შაქარი
1/2 ჩ.კ. მარილი
მწიკვი ჯავზი
2 კვერცხი
ზეთი შესაწვავად
1 ს.კ. ფქვილი დამატებით
მომზადების ინსტრუქცია
- ცომის მოსამზადებლად ორივე სახეობის ფქვილი ჩაცერით ჯამში, დაუმატეთ დანარჩენი მშრალი ინგრედიენტები და მოურიეთ.
- ცალკე ჯამში მოათავსეთ კვერცხი და რძე, ათქვიფეთ ხელის სათქვეფით.
- რძიანი მასა დაუმატეთ მშრალ ინგრედიენტებს და ხელის სათქვეფით შეურიეთ ერთმანეთს.
- მომზადებული ცომი გადაიტანეთ მაღალ ჭიქაში.
- ქორნდოგები შეგიძლიათ მოამზადოთ როგორც მთლიანი სოსისისგან, ასევე შეგიძლიათ გაჭრათ და პატარა ზომის მოამზადოთ. სოსისების 3/4 წამოაცვიათ ხის ჩხირებზე, სოსისებს თხელ ფენად მოაყარეთ ფქვილი და ხელით გადაანაწილეთ მთელ ზედაპირზე.
- ამოავლეთ მომზადებულ ცომში, გააკეთეთ რამდენიმე წრიული მოძრაობა. გადაიტანეთ გაცხელებულ ზეთში და გააჩერეთ 3-4 წუთი. ამ დროის განმავლობაში პერიოდულად ამოაბრუნეთ, რათა თანაბრად შეიწვას. ასევე აუცილებელია რომ ცეცხლი იყოს დაბალი, რომ გარედან არ დაწვას ქორნდოგები და შიგნიდან კი უმი არ დარჩეს.
- მომზადებული ქორნდოგები გადმოიტანეთ რამდენიმე ფენა სამზარეულოს ხელსახოცზე, რათა ზედმეტი ცხიმისგან დაიწრიტოს.
გემრიელად მიირთვით!