• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • მთავარი
  • საწებელები ჯემები და სხვა
  • სახლში მომზადებული შესქელებული რძე

სახლში მომზადებული შესქელებული რძე

გამოქვეყნდა ივლ 18, 2017
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
კატეგორიები:
  • საწებელები ჯემები და სხვა

მიუხედავად იმისა, რომ ბაზარზე მრავალი ფირმის შესქელებული რძეა, მაინც რთულია კარგის არჩევა. სახლში გაკეთებული პირველ რიგში იმით სჯობს, რომ თქვენ ამზადებთ და იცით რისგან შედგება. ძალიან მარტივად კეთდება და გამოდის ძალიან გემრიელი და კარგი სისქის. ფერი ბევრად უფრო მუქი აქვს ვიდრე ქარხნულს. ამ პორციით გამოდის დაახლოებით 400-450 გ. შესქელებული რძე, ე.წ. “სგუშონი”. (ამ სახელის მითითება საერთოდ არ მინდოდა, მაგრამ ბევრ ადამიანს, სამწუხაროდ,  ქართული სახელწოდება ძალიან ეუცხოვება).

P1190358 (Large)

დაგჭირდებათ:

  • 600 მლ. რძე
  • 300 გ. (ანუ 12 ს.კ.) შაქარი
  • ვანილი დანის წვერით

მომზადება:

  • რძე და შაქარი მოათავსეთ ქვაბში, დადგით საშუალო ცეცხლზე და ურიეთ, როცა შაქარი გაიხსნება და წამოდუღდება, დაუწიეთ ცეცხლს და 40-45 წუთი ხარშეთ.
  • პერიოდულად მოურიეთ ხოლმე.
  • ბოლოს დაუმატეთ ვანილი.

შესქელებული რძე მზადაა!

 

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • საზამთროს ლიმონათისაზამთროს ლიმონათი
  • ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსითტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
  • ბერძნული გირო ქათმის ხორცით (ვიდეო)ბერძნული გირო ქათმის ხორცით (ვიდეო)
  • შოკოლადის ტორტი მიწისთხილის კარაქის კრემითშოკოლადის ტორტი მიწისთხილის კარაქის კრემით
  • ტირამისუ (ვიდეო რეცეპტი)ტირამისუ (ვიდეო რეცეპტი)
  • ჩინური ტორტი ატმითა და ბანანითჩინური ტორტი ატმითა და ბანანით
  • შოკოლადის რულეტი ბანანით (ვიდეო)შოკოლადის რულეტი ბანანით (ვიდეო)
  • სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)

  • ვანილი
  • რძე
  • შაქარი

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

პოპულარული პოსტები

  • გლინტვეინი - არომატული ღვინოგლინტვეინი – არომატული ღვინო
  • ჟელეს ტორტი სამი ფენითჟელეს ტორტი სამი ფენით
  • ბროკოლის უგემრიელესი კრემ-სუპიბროკოლის უგემრიელესი კრემ-სუპი
  • ფუნთუშები ხაჭოთი და ალუბლით (ვიდეო)ფუნთუშები ხაჭოთი და ალუბლით (ვიდეო)
  • როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებშიროგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებში

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020