• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • მთავარი
  • სამარხვო
  • ლობიანი

ლობიანი

გამოქვეყნდა მარ 17, 2017
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
კატეგორიები:
  • სამარხვო
  • ცომეული

ლობიო და ლობიანი მარხვის დროს კიდევ უფრო პოპულარული ხდება ხოლმე ჩვენს კვებით რაციონში. ყველა თავისებურად, საკუთარი გემოვნებით ამზადებს. მე ჩემ ვარიანტს შემოგთავაზებთ, ძალიან გემრიელი გამოვიდა და რომ არ დამვიწყებოდა სუნელების რაოდენობა, ჩავინიშნე 😀 ხშირად ლობიანები დაჭრისას იშლება და შიგთავსი სულ გარეთ გამოდის, ამ რეცეპტით მომზადებულ ვარიანტს კი ეს არ ეხება. ცომი ნახევრადფენოვანის მსგავსია. ამ პროპორციებით გამოდის 8 საშუალო ზომის ლობიანი.

P1180777-2 (Large)

დაგჭირდებათ:

ცომისთვის:

  • 750 გ. ფქვილი
  • 3 ჩ.კ. საფუარი
  • 2 ჩ.კ. შაქარი
  • 1 ჩ.კ. მარილი
  • 1,5 ჩ.ჭ. თბილი წყალი (ხელს ოდნავ უნდა წვავდეს)
  • 150 გ. მარგარინი
  • 2 ს.კ. ზეთი

შიგთავსისთვის:

  • 1,5 ჩ.ჭ. ლობიო
  • 2 ს.კ. ერბო
  • 1 ჩ.კ. ქონდარი
  • 1 ჩ.კ. ქინძი
  • 1/2 ჩ.კ. ძირა
  • 1/2 ჩ.კ. წითელი წიწაკა
  • 3 ს.კ. ლობიოს ნახარშის წვენი
  • მარილი, პილპილი გემოვნებით

ცოტა მარგარინი ზემოდან გადასასმელად

მომზადება:

  • კარგად გარეცხილი ლობიო მოვხარშოთ, ადუღების შემდეგ წყალი გამოვუცვალოთ, მე მეორეჯერაც გამოვუცვალე და მესამედ დასხმულ წყალში მოვხარშე.
  • ცომის მოსაზამდებლად, ფქვილი ჩავცრათ ჯამში, დავუმატოთ შაქარი, მარილი, საფუარი და ავურიოთ, დავასხათ თბილი წყალი და მოვზილოთ ცომი, შემდეგ ზეთი დავასხათ და ისევ გადავზილოთ. ბოლოს სამზარეულოს ცელოფანი გადავაკრათ და დავდგათ თბილ ადგილას ასაფუებლად დაახლოებით 1 საათი.
  • ცომი რომ აფუვდება გავაბრტყელოთ ფქვილმოყრილ დაფაზე, მოვახეხოთ მარგარინი, გადავკეცოთ კონვერტისებურად და შევდგათ საყინულეში 30 წუთი.
  • მოხარშულ ლობიოს გადავუწუროთ წვენი (3 ს.კ. შევინახოთ გასათხელებლად), გადავიტანოთ ჯამში, ხელით მოვაფშვნათ ქონდარი, დავუმატოთ ქინძი, ძირა, წითელი წიწაკა, მარილი, პილპილი და ერბო, ამოვზილოთ და ვაქციოთ ერთიან მასად, ბოლოს კი ნახარშით გავათხელოთ.
  • ცომი გავყოთ 8 ტოლ ნაწილად, თითოეული გუნდა ცოტა გავიყვანოთ, ჩავუდოთ შიგთავსი და ხინკალივით შევუკრათ პირი, შემდეგ ამოვაბრუნოთ და სხვა გუნდებშიც ჩავდოთ გული. ამასობაში შიგთავსიანი გუნდები ცოტა ისევ გაფუვდება და შემდეგ გავაბრტყელოთ ხელით.
  • გამოვაცხოთ 190 გრადუსზე 10-12 წუთი.
  • ცხელ ლობიანებს გადავუსვათ მარგარინი.

უგემრიელესი ლობიანები მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • პიცა პეპერონი
    პიცა პეპერონი
  • თურქული ბაზლამა
    თურქული ბაზლამა
  • სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)
    სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)
  • ნამცხვარი "სიგარეტები" - სამარხვო ვარიანტი
    ნამცხვარი "სიგარეტები" - სამარხვო ვარიანტი
  • ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
    ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
  • ფოკაჩა ზეთისხილით
    ფოკაჩა ზეთისხილით
  • სამარხვო ბურიტო (ვიდეო რეცეპტი)
    სამარხვო ბურიტო (ვიდეო რეცეპტი)
  • კიში (III ვარიანტი) - ვიდეო რეცეპტი
    კიში (III ვარიანტი) - ვიდეო რეცეპტი

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

პოპულარული პოსტები

  • უგემრიელესი პასკაუგემრიელესი პასკა
  • კრაბის სალათიკრაბის სალათი
  • ტარხუნის უგემრიელესი სამარხვო ღვეზელიტარხუნის უგემრიელესი სამარხვო ღვეზელი
  • ქათმის სალათი ბულგარული წიწაკითქათმის სალათი ბულგარული წიწაკით
  • წითელი ოსპის კრემ-სუპი (ვიდეო)წითელი ოსპის კრემ-სუპი (ვიდეო)

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020