• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • მთავარი
  • მარტივი
  • ფორთოხლის ესენცია

ფორთოხლის ესენცია

გამოქვეყნდა თებ 6, 2017
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
კატეგორიები:
  • მარტივი
  • სხვადასხვა

როცა ფორთოხლის ლიქიორის რეცეპტი გაგიზიარეთ, მაშინ გითხარით, რომ ფორთოხლის კანისგან უამრავი რამის გაკეთება შეიძლება და მათ შორისაა ესენციაც. იმისათვის, რომ დესერტებს სხვადასხვა არომატი შესძინოთ, ესენციები ძალიან კარგი საშუალებაა. ძალიან მარტივად კეთდება და გირჩევთ, რომ ფორთოხლის და ლიმონის კანი არ გადაყაროთ და ესენციისათვის გამოიყენოთ. კეთების პროცესი თქვენგან მინიმალურ ძალისხმევასა და დროს მოითხოვს, მაგრამ თვითონ ერთ თვეზე მეტი სჭირდება რომ მომზადდეს.

P1180472 (Large)

დაგჭირდებათ:

  • 1 ფორთოხალი
  • 250 მლ. არაყი

მომზადება:

  • ფორთოხალი ისე გათალეთ, რომ კანს თეთრი ნაწილი არ მიაყოლოთ, აქაც მხოლოდ ფერადი ნაწილი გვჭირდება.
  • შემდეგ კანი წვრილად და გრძლად დაჭერით, მოათავსეთ მინის ჭურჭელზე, დაასხით არაყი და დააფარეთ თავსახური. აუცილებელია, რომ ჰერმეტულად იყოს შენახული.
  • შეინახეთ გრილ და ბნელ ადგილას, ყოველ დღე შეანჯღრიეთ. თქვენი ესენცია 5-6 კვირაში მზად იქნება. გამოიყენეთ კექსებში, ბლინებში, ბისკვიტებში, კრემებში… ნებისმიერ დესერტს გაამდიდრებს არომატით.

ასევე შეგიძლიათ მოამზადოთ ლიმონის ესენციაც, თუმცა ამ შემთხვევაში 2 ლიმონის კანი დაგჭირდებათ 250 მლ. არაყზე.

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)
  • ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)
  • თურქული ბაზლამათურქული ბაზლამა
  • ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსითტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
  • ჩინური ტორტი ატმითა და ბანანითჩინური ტორტი ატმითა და ბანანით
  • წითელი ოსპის ბურთულებიწითელი ოსპის ბურთულები
  • ქორნდოგები - ვიდეო რეცეპტიქორნდოგები - ვიდეო რეცეპტი
  • ჯინჯერის ჩაი - საოცრად ეფექტური გაციების საწინააღმდეგო ჩაიჯინჯერის ჩაი - საოცრად ეფექტური გაციების საწინააღმდეგო ჩაი

  • არაყი
  • ფორთოხალი

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

პოპულარული პოსტები

  • კიში (III ვარიანტი) - ვიდეო რეცეპტიკიში (III ვარიანტი) – ვიდეო რეცეპტი
  • ჩეხური ფახლავაჩეხური ფახლავა
  • როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებშიროგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებში
  • კრაბის სალათიკრაბის სალათი
  • გლინტვეინი - არომატული ღვინოგლინტვეინი – არომატული ღვინო

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020