• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • მთავარი
  • თევზის კერძები
  • ღვინის სოუსი თევზისთვის

ღვინის სოუსი თევზისთვის

გამოქვეყნდა ნოე 26, 2016
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
კატეგორიები:
  • თევზის კერძები
  • საწებელები ჯემები და სხვა

თევზს ჩემს ოჯახში ყოველთვის მარტივად ამზადებდნენ, ხარშავდნენ ან წვავდნენ. შემდეგ მე დავიწყე თევზის მომზადება და ყოველთვის განსხვავებულად ვაკეთებ. უმეტესად სხვადასხვა შიგთავსით ვაცხობ და არომატებით ვამდიდრებ გემოს. თუმცა გამონაკლისია დრევანდელი რეცეპტი, როცა კალმახი მხოლოდ მარილით, პილპილითა და ლიმონით გამოვაცხე, რადგან ძალიან არომატული სოუსი მოვუმზადე. ისეთი გამოვიდა, თევზი რომ არ გდომოდა, მისი ხათრით შეჭამდი. გირჩევთ სინჯოთ, ვფიქრობ, რომ თქვენც ძალიან მოგეწონებათ.

p1170885-large

დაგჭირდებათ:

  • 1/2 ჩ.ჭ. (110 მლ.) თეთრი ღვინო
  • 1/4 ჩ.ჭ. ნაღები
  • 2 ს.კ. კარაქი
  • 1 ლიმონის წვენი
  • 2 კბილი ნიორი (წვრილად დაჭრილი)
  • 1 ს.კ. დაჭრილი კამა
  • 1/2 ჩ.კ. დიჟონის მდოგვი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
  • 1 ს/2 ს.კ. ზეთი

მომზადება:

  • პატარა ქვაბში ჩავასხათ ზეთი და ჩავყაროთ ნიორი, მოვშუშოთ.
  • შემდეგ დავუმატოთ ღვინო და დაახლოებით 4-5 წუთი გავაჩეროთ საშუალო ცეცხლზე, ღვინის რაოდენობა საწყისის მესამედი უნდა გახდეს.
  • შემდეგ გადმოვდგათ ქვაბი ცეცხლიდან, დავუმატოთ კარაქი და ნაღები. ერთგვაროვან მასას რომ მივიღებთ, კვლავ დავდგათ ცეცხლზე, ვურიოთ განუწყვეტლივ და როცა ბუშტები გაჩნდება, გადმოვდგათ.
  •  ბოლოს დავუმატოთ ლიმონის წვენი, დიჟონის მდოგვი, კამა, მარილი და პილპილი.

არომატული სოუსი თევზისთვის მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
    ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
  • ბერძნული გირო ქათმის ხორცით (ვიდეო)
    ბერძნული გირო ქათმის ხორცით (ვიდეო)
  • ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
    ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
  • ოსპის ბერძნული სალათი
    ოსპის ბერძნული სალათი
  • ბრინჯი ბოსტნეულით
    ბრინჯი ბოსტნეულით
  • სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)
    სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)
  • სამარხვო ბურიტო (ვიდეო რეცეპტი)
    სამარხვო ბურიტო (ვიდეო რეცეპტი)
  • წითელი ოსპის ბურთულები
    წითელი ოსპის ბურთულები

  • კამა
  • კარაქი
  • ლიმონი
  • მარილი
  • ნიორი
  • ღვინო

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

პოპულარული პოსტები

  • უგემრიელესი პასკაუგემრიელესი პასკა
  • ქორნდოგები - ვიდეო რეცეპტიქორნდოგები – ვიდეო რეცეპტი
  • წითელი ოსპის კრემ-სუპი (ვიდეო)წითელი ოსპის კრემ-სუპი (ვიდეო)
  • ფოკაჩა ზეთისხილითფოკაჩა ზეთისხილით
  • ქათმის სალათი ბულგარული წიწაკითქათმის სალათი ბულგარული წიწაკით

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020