• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • Home
  • ცომეული
  • ხაჭოს ვარენიკები

ხაჭოს ვარენიკები

გამოქვეყნდა Sep 3, 2016
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
Categories:
  • ცომეული

ხაჭოს ვარენიკების გაკეთებას რამდენიმე კვირა ვგეგმავდი, თუმცა სულ გადადება მიწევდა სხვადასხვა მიზეზის გამო. 4 დღის წინ მოვამზადე, მაშინ, როცა ჯერ კიდევ ძალიან ცხელოდა. ცომის მოზელის პროცესში მივხვდი როგორ გავწირე საკუთარი თავი. 😀 ცხელ დღეებში ნამდვილად ცუდი არჩევანია მაგარი ცომის მოზელა. რაც შეეხება ვარენიკებს, ძალიან გემრიელი გამოვიდა, არც ერთი მათგანი არ ჩაშლილა.

DSC02166 (Large)

დაგჭირდებათ:

  • 3 კვერცხი
  • 600 გ. ხაჭო
  • 250 მლ. თბილი წყალი
  • 500-600 გ. ფქვილი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება:

  • ცომის მოსამზადებლად 1 კვერცი და წყალი ერთად ავთქვიფოთ, დავუმატოთ ცოტა მარილი. შემდეგ ჩავაცრათ ფქვილი და მოვზილოთ მაგარი ცომი.
  • შიგთავსი – ხაჭოს დავამატოთ მარილი, 2 კვერცი და კარგად ავურიოთ კოვზით. ერთგვაროვანი ოდნავ მოყვითალო მასა უნდა მივიღოთ.
  • ცომი გავაბრტყელოთ 1 სანტიმეტრის სისქეზე და ამოვჭრათ პატარა დიამეტრის ჭიქით.
  • ამოჭრილი ნაწილები ამოავლეთ ფქვილში, რომ ერთმანეთს არ მიეკროს. თითოეული მათგანი თხლად გააბრტყელეთ, ჩაუდეთ 1 ჩაის კოვზი ხაჭო და ცომის მეორე ნაწილი გადააფარეთ, ჯერ ხელით შეაერთეთ ნაწილები ერთმანეთს, შემდეგ კი ჩანგლით გაუკეთეთ გვერდი.
  • მოხარშეთ ადუღებულ მარილიან წყალში, დასჭირდება 10 წუთი.
  • ვარენიკები შეგიძლიათ გაყინოთ და სასურველ დროს მოხარშოთ.

 

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • სამფენიანი ხაჭოს პასკა (ვიდეო)
    სამფენიანი ხაჭოს პასკა (ვიდეო)
  • პიცა პეპერონი
    პიცა პეპერონი
  • ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
    ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
  • ფარშირებული კვერცხი
    ფარშირებული კვერცხი
  • იტალიური პანეტონე (ვიდეო)
    იტალიური პანეტონე (ვიდეო)
  • სამარხვო ბურიტო (ვიდეო რეცეპტი)
    სამარხვო ბურიტო (ვიდეო რეცეპტი)
  • ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
    ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
  • მარწყვის ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე
    მარწყვის ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე

  • კვერცხი
  • მარილი
  • ფქვილი
  • წყალი
  • ხაჭო

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020