• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • მთავარი
  • დესერტები
  • ატმის სორბე

ატმის სორბე

გამოქვეყნდა აგვ 23, 2016
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
კატეგორიები:
  • დესერტები
  • მარტივი
  • ნაყინი
  • საზაფხულო

ზაფხულში ყველას სურს კარგ ფორმაში იყოს, ერიდებიან კალორიების მიღებას. ამასთან ერთად ნაყინზე უარის თქმაც რთულია ცხელ დღეებში. სორბე ნაყინის მშვენიერი ალტერნატივაა,  უფრო მსუბუქია, დაბალკალორიული, არომატული, პლუს შეგიძლიათ მარხვაშიც მიირთვათ. რამდენიმე წლის წინ საზამთროსგან მოვამზადე, თუმცა მინდა გულწრფელად გითხრათ, რომ ატმის სორბე ბევრად უკეთესია. მხოლოდ რამდენიმე წუთი და 4 ინგრედიენტი დაგჭირდებათ უგემრიელესი ცივი დესერტის მოსამზადებლად.

DSC01930 (Large)

დაგჭირდებათ:

  • 7 დიდი ატამი
  • 1/3 ჩ.ჭ. შაქარი
  • 1/3 ჩ.ჭ. წყალი
  • 1 ლიმონის წვენი

მომზადეაბა:

  • პირველ რიგში ვამზადებთ მარტივ სიროფს, შაქარი და წყალი მოვათავსოთ პატარა ქვაბში, დავდგათ ცეცხლზე და ვურიოთ, როცა შაქარი გაიხსნება და წამოდუღდება გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ. (შაქრის რაოდენობა შეგიძლიათ გემოვნების ან ატმის სიტკბოს მიხედვით შეცვალოთ, შესაბამისად შეიცვლება წყლის რაოდენობაც. წყალი და შაქარი ერთი რაოდენობის უნდა იყოს).
  • ატამი გავრეცხოთ, გავთალოთ და საშუალო ზომებად დავჭრათ.
  • ბლენდერში მოვათავსოთ ატმის ნაჭრები, მოვასხათ გაციებული შაქრის სიროფი და ლიმონის წვენი, დავაბლენდეროთ. მიღებული ფაფა გადავიტანოთ კონტეინერში და შევდგათ საყინულეში რამდენიმე საათით. მასა ბოლომდე არ უნდა გაიღინოს, ნაყინის კონსისტენცია უნდა მიიღოს.

ცივი, არომატული და ძალიან გემრიელი ატმის სორბე მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

 

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • შოკოლადის ტორტი მიწისთხილის კარაქის კრემითშოკოლადის ტორტი მიწისთხილის კარაქის კრემით
  • ბერძნული გირო ქათმის ხორცით (ვიდეო)ბერძნული გირო ქათმის ხორცით (ვიდეო)
  • საზამთროს ლიმონათისაზამთროს ლიმონათი
  • ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსითტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
  • ჩინური ტორტი ატმითა და ბანანითჩინური ტორტი ატმითა და ბანანით
  • ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)
  • ქათმის მსუბუქი სალათიქათმის მსუბუქი სალათი
  • ტირამისუ (ვიდეო რეცეპტი)ტირამისუ (ვიდეო რეცეპტი)

  • ატამი
  • ლიმონი
  • შაქარი
  • წყალი

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

პოპულარული პოსტები

  • კრაბის სალათიკრაბის სალათი
  • ყავის ორცხობილებიყავის ორცხობილები
  • როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებშიროგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებში
  • ქათმის ხორცი ბრინჯითა და სტაფილოთიქათმის ხორცი ბრინჯითა და სტაფილოთი
  • ბროკოლის უგემრიელესი კრემ-სუპიბროკოლის უგემრიელესი კრემ-სუპი

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020