მიწისთხილის კარაქი

მიწისთხილის კარაქი მრავალ ქვეყანაშია პოპულარული, განსაკუთრებით კი – აშშ-ში, ნიდერლანდებში, დიდ ბრიტანეტსა და აზიის რამდენიმე ნაწილში-ფილიპინებსა და ინდონეზიაში. საქართველოში ვერ გეტყვით, რომ ყველა მაღაზიაში შეგიძლიათ შეძენა. სახლში მომზადებას ძალიან ცოტა დრო სჭირდება და იგივე გემო აქვს, თან ყველანაირი ზედმეტი დანამატების გარეშეა, რაც კიდევ ერთი პლუსია 🙂 ძალიან გემრიელია ვაშლთან და ქიშმიშთან ერთად, სცადეთ! <3
მასალა:
- 250 გ. მიწისთხილი
- 2 ს.კ. შაქრის პუდრა
- მწიკვი მარილი
მომზადება:
- მიწისთხილი მოხალეთ, გააგრილეთ და გაფრცქვენით. ჩაყარეთ ბლენდერში ან კომბაინში.
- ჩართეთ და რომ დაქუცმაცდება დაამატეთ შაქრის პუდრა და მარილი. კვლავ ჩართეთ და მანამ არ გამორთოთ სანამ თხელ მასას არ მიიღებთ.
- გადაიტანეთ რაიმე ჭურჭელში და შედგით საყინულეში ცოტახნით გასამაგრებლად.