• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • Home
  • დესერტები
  • მაფინები მაყვლითა და შვრიით

მაფინები მაყვლითა და შვრიით

გამოქვეყნდა Jul 4, 2016
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
Categories:
  • დესერტები

კიდევ ერთი მარტივი დესერტის რეცეპტი უნდა გაგიზიაროთ, რომელიც სწრაფად მზადდება. ძალიან არომატული და გემრიელია. მოცემული პროპორციებით დაახლოებით 25 ცალი გამოდის.

page

დაგჭირდებათ:
1 ჩ.ჭ. შვრია
1 ჩ.ჭ. რძე
1 კვერცხი
1/2 ჩ.ჭ. შაქარი
1/2 ჩ.ჭ. გამდნარი კარაქი/ზეთი
ვანილი
1 ჩ.ჭ. ფქვილი
1 ჩ.კ. სოდა
1/4 ჩ.კ. ჯავზი ანუ მუსკატის კაკალი
1/4 ჩ.კ. დარიჩინი
1/2 ჩ.კ. მარილი
1 ჩ.ჭ. მაყვალი

მომზადება:
შვრიას დაასხით რძე და გვერდზე გადადგით. ფქვილი, სოდა, ჯავზი, დარიჩინი და მარილი ერთად აურიეთ. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან და გამდნარ კარაქთან ერთად. დაამატეთ ვანილი, შემდეგ შვრია და ბოლოს ჩააცერით მშრალი ინგრედიენტები. ხელის სათქვეფით შეურიეთ ერთმანეთს. ბოლოს დაამატეთ მაყვალი.

ცომი გაანაწილეთ ფორმებში. თუ საცხობ ქაღალდებს ან სილიკონის ფორმებს გამოიყენებთ ცხიმის წასმა ფორმებისთვის აღარ დაგჭირდებათ.
გამოაცხეთ 200 გრადუსზე, დასჭირდება 20 წთ.

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • შოკოლადის ჩიზქეიქი
    შოკოლადის ჩიზქეიქი
  • ორცხობილები მოხარშული შესქელებული რძით
    ორცხობილები მოხარშული შესქელებული რძით
  • იტალიური პანეტონე (ვიდეო)
    იტალიური პანეტონე (ვიდეო)
  • სამფენიანი ხაჭოს პასკა (ვიდეო)
    სამფენიანი ხაჭოს პასკა (ვიდეო)
  • ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
    ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
  • ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)
    ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)
  • მარწყვის ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე
    მარწყვის ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე
  • ვაფლი შოკოლადის ნატეხებით
    ვაფლი შოკოლადის ნატეხებით

  • დარიჩინი
  • ზეთი
  • კარაქი
  • კვერცხი
  • მაყვალი
  • რძე
  • ფქვილი
  • შაქარი
  • შვრია
  • ჯავზი

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020