• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • Home
  • დესერტები
  • კენკრისა და იოგურტის მაფინები

კენკრისა და იოგურტის მაფინები

გამოქვეყნდა Jul 4, 2016
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
Categories:
  • დესერტები
  • ნამცხვრები
მაფინების სხვადასხვა რეცეპტი შეგიძლიათ იხილოთ ბლოგზე. დღევანდელი რეცეპტი სრულიად განსხვავებულია, ძალიან სწრაფი და მარტივად მოსამზადებელი. კენკრა განსაკუთრებულ არომატს ანიჭებს, ეს მაფინები ძალიან გემრიელი, ფაფუკი და ჰაეროვანია. ნამდვილად ღირს რომ მოამზადოთ.
11059972_988860844478855_798841611320744173_o (Custom)

დაგჭირდებათ:

  • 2 კვერცხი
  • 4 ს.კ. შაქარი
  • 250 მლ. კენკრის იოგურტი
  • 4 ს.კ. ზეთი
  • 1 ჩ.კ. სოდა
  • 1,5/2 ჩ.ჭ. ფქვილი
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილი
  • 1/2 ჩ,ჭ. კენკრა
  • დამატებით დაგჭირდებათ ცხიმი მაფინების ფორმებისთვის, თუ სილიკონის ფორმებში არ გამოაცხობთ.
მომზადება:
  • კვერცხი, შაქარი და მწიკვი მარილი ერთად ათქვიფეთ, შემდეგ დაუმატეთ იოგურტი, ზეთი, ვანილი და კარგად ათქვიფეთ.
  • სოდა შეურიეთ ფქვილს და კვერცხიან მასას ჩააცერით, ხელის სათქვეფით შეურიეთ. უნდა მიიღოთ არაჟანზე ოდნავ თხელი მასა. შემდეგ დაუმატეთ კენკრა და აურიეთ.
  • ცომი ფორმის 2/3-ში ჩაასხით. გამოაცხეთ 180-190 გრადუსზე. 12-15 წუთი საკმარისია.

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • შოკოლადის ჩიზქეიქი
    შოკოლადის ჩიზქეიქი
  • იტალიური პანეტონე (ვიდეო)
    იტალიური პანეტონე (ვიდეო)
  • ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
    ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
  • პიცა პეპერონი
    პიცა პეპერონი
  • ომლეტის მაფინები (ვიდეო)
    ომლეტის მაფინები (ვიდეო)
  • სუში (ვიდეო რეცეპტი)
    სუში (ვიდეო რეცეპტი)
  • მარწყვის ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე
    მარწყვის ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე
  • ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)
    ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)

  • იოგურტი
  • კენკრა

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020