• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • Home
  • ყველით მომზადებული
  • ყველის ბისკვიტები

ყველის ბისკვიტები

გამოქვეყნდა Jul 3, 2016
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
Categories:
  • ყველით მომზადებული
  • ცომეული

ყველის ბისკვიტები–საკმაოდ მარტივი და სწრაფად მოსამზადებელი კერძი. კარგი არჩევნია მგზავრობაში თან წასაღებად, ძალიან გემრიელია როგორც თბილი, ასევე ცივიც (მგონი, რომ უკეთესიცაა ცივი).

DSC08293

დაგჭირდებათ:
1 ჩ.ჭ. ფქვილი + 1/2 ჩ.კ. სოდა + 1/2  ჩ.კ. მარილი
3 ს.კ. კარაქი (ცივი)
1 ჩ.ჭ. გახეხილი ყველი
1 ს.კ. წვრილად დაჭრილი ნიორი ან დაჭყლეტილი
1 1/2 ს.კ. გამდნარი კარაქი
1/2 ს.კ. დაჭრილი ოხრახუში
1/2 ჩ.ჭ. რძე
მომზადება:
ფქვილი და კარაქი მოათავსეთ დიდ ჯამში, კარგად შეურიეთ ერთმანეთს, დაამატეთ ყველი, ნივრის ნახევარი და ოხრახუში. ეს ყველაფერი კარგად შეურიეთ და ბოლოს დაამატეთ რძე.
გააკეთეთ პატარა გუნდები. საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი და დაალაგეთ ცომის გუნდები. აცხვეთ 200 გრადუსზე. როცა გვერდები შეყავისფერდება გამოიღეთ და წაუსვით გამდნარი კარაქი (მასში აურიეთ დარჩენილი ნიორი). შეაბრუნეთ აირღუმელში  და აცხვეთ 5 წუთი.

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • შოკოლადის ჩიზქეიქი
    შოკოლადის ჩიზქეიქი
  • ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
    ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
  • ფოკაჩა ზეთისხილით
    ფოკაჩა ზეთისხილით
  • საახალწლო ღვეზელი "ნაძვის ხე"
    საახალწლო ღვეზელი "ნაძვის ხე"
  • პიცა პეპერონი
    პიცა პეპერონი
  • ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
    ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
  • მარწყვის ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე
    მარწყვის ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე
  • ლავაში ქათმითა და ყველით
    ლავაში ქათმითა და ყველით

  • კარაქი
  • რძე
  • ფქვილი
  • ყველი

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020