• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • მთავარი
  • დესერტები
  • ფუმფულა და არომატული კექსი

ფუმფულა და არომატული კექსი

გამოქვეყნდა ივლ 2, 2016
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
კატეგორიები:
  • დესერტები
  • ნამცხვრები

დღეს ძალიან მინდოდა რამე დესერტის მომზადება, გადავქექე ჟურნალები, მაგრამ ვერაფერი ავარჩიე… გადავწყვიტე მე თვითონ მოეფიქრებინა რამე. ყველაფერი მოვიმარაგე, რაც კი შეიძლებოდა კექსში გამომეყენებინა და შევუდექი საქმეს.. რამდენჯერ გამიკეთებია ასე, მაგრამ ეს განსაკუთრებულად მოგვეწონა მეც და ჩემს ოჯახის წევრებსაც. ვფიქრობ, “საიდუმლო ინგრედიენტი”  ნაღები აღმოჩნდა. ახლა კი რეცეპტზე გადავალ..

DSC06378

მასალა:
5 კვერცხი
1 1/2 ჩ.ჭ. შაქარი
250 მლ. მაღალპროცენტიანი ნაღები (33-35%)
250 მლ. მაწონი
130 მლ. ზეთი
1 1/2 ჩ.კ. სოდა
3-3 ჩ.კ. ლიმონისა და ფორთოხლის ცედრა
ფქვილი

მომზადება:
კვერცხი და შაქარი ერთად ავთქვიფოთ, სანამ მასა არ გაორმაგდება ვთქვიფოთ. დავამატოთ ნაღები, მაწონი (მასში გავხსნათ სოდა) და კარგად ავთქვიფოთ. შემდეგ ჩავასხათ ზეთი. ავურიოთ, როცა კარგად შეერევა დავამატოთ ლიმონისა და ფორთოხლის ცედრა. ავურიოთ. დავამატოთ ფქვილი, იმდენი, რომ მივიღოთ დასასხმელი ცომი. ღუმელი გავაცხელოთ საშუალო ტემპერატურაზე. საცხობ ფორმას წავუსვათ ზეთი და გადავიტანოთ ცომი. ვაცხოთ დაახლოებით 25 წუთი. 

*მე სოფლის რძის ნაღები გამოვიყენე.

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • შოკოლადის ტორტი მიწისთხილის კარაქის კრემითშოკოლადის ტორტი მიწისთხილის კარაქის კრემით
  • სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)
  • შოკოლადის რულეტი ბანანით (ვიდეო)შოკოლადის რულეტი ბანანით (ვიდეო)
  • თურქული ბაზლამათურქული ბაზლამა
  • წითელი ოსპის ბურთულებიწითელი ოსპის ბურთულები
  • ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსითტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
  • ლაბნეს ჩიზქეიქი თხილეულის მიქსით (ვიდეო)ლაბნეს ჩიზქეიქი თხილეულის მიქსით (ვიდეო)
  • ჩინური ტორტი ატმითა და ბანანითჩინური ტორტი ატმითა და ბანანით

  • ზეთი
  • კვერცხი
  • მაწონი
  • ნაღები
  • ფქვილი
  • შაქარი

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

პოპულარული პოსტები

  • ლავაში ქათმითა და ყველითლავაში ქათმითა და ყველით
  • კრაბის სალათიკრაბის სალათი
  • გლინტვეინი - არომატული ღვინოგლინტვეინი – არომატული ღვინო
  • როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებშიროგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებში
  • ქათმის ხორცი ბრინჯითა და სტაფილოთიქათმის ხორცი ბრინჯითა და სტაფილოთი

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020