• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • Home
  • დესერტები
  • ფრანგული კარტოფილის ნამცხვარი (სამარხვო)

ფრანგული კარტოფილის ნამცხვარი (სამარხვო)

გამოქვეყნდა Jul 2, 2016
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
Categories:
  • დესერტები
  • ორცხობილები
  • სამარხვო

ეს ნამცხვარი ნამდვილად ძალიან მარტივია და უგემრიელესი. ვინც გასინჯა ყველას ძალიან მოეწონა. გირჩევთ მოამზადოთ.

DSC07237

მასალა:

მარგარინი 200 გ
მოხარშული კარტოფილი 200 გ
კვერცხი 1 (ან 1 ს.კ მაიონეზი)
 შაქარი150 გ
ფქვილი500 გ
სოდა 1 ჩ.კ
არაჟანი 2 ს.კ
ჯემი, ნებისმიერი
მომზადება:

მარგარინი გავადნოთ, შევურიო შაქარი, კვერცხი ან სამარხვო მაიონეზი, კარტოფილის პიურე, არაჟანში გახსნილი სოდა და ფქვილი. უნდა მივიღოთ ნაზი ცომი, რომელიც ხელს არ ეკრობა. თუ საჭირო გახდა ფქვილი კიდევ დავუმატოთ. ცომი გავაბრტყელოთ თხლად და ამოვჭრათ ჭიქით. წრეების ნახევარს სათითით ან პატარა დიამეტრიანი სირჩით ამოვაჭრათ შუაგული. ცომი მოვათავსოთ თუნუქის ფურცელზე და ვაცხოთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში საშუალო ტემპერატურაზე. გამომცხვარ მთლიან რგოლებს წავუსვათ ჯემი და ზემოდან გულამოჭრილი რგოლი დავაწებოთ.

P.S.  თუ სამარხვო ვარიანტს აკეთებთ, არაჟნის მაგივრად 1 ს.კ. ძმარში გახსენით სოდა და ასე დაამატეთ.

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • სუში (ვიდეო რეცეპტი)
    სუში (ვიდეო რეცეპტი)
  • ფარშირებული კვერცხი
    ფარშირებული კვერცხი
  • სამარხვო ბურიტო (ვიდეო რეცეპტი)
    სამარხვო ბურიტო (ვიდეო რეცეპტი)
  • იტალიური პანეტონე (ვიდეო)
    იტალიური პანეტონე (ვიდეო)
  • ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
    ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
  • ოსპის ბერძნული სალათი
    ოსპის ბერძნული სალათი
  • მწვანე ბარდის კრემ-სუპი პიტნით
    მწვანე ბარდის კრემ-სუპი პიტნით
  • ფოკაჩა ზეთისხილით
    ფოკაჩა ზეთისხილით

  • არაჟანი
  • კვერცხი
  • მარგარინი
  • ფქვილი
  • შაქარი
  • ჯემი

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020