• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • მთავარი
  • დესერტები
  • ფრანგული კარტოფილის ნამცხვარი (სამარხვო)

ფრანგული კარტოფილის ნამცხვარი (სამარხვო)

გამოქვეყნდა ივლ 2, 2016
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
კატეგორიები:
  • დესერტები
  • ორცხობილები
  • სამარხვო

ეს ნამცხვარი ნამდვილად ძალიან მარტივია და უგემრიელესი. ვინც გასინჯა ყველას ძალიან მოეწონა. გირჩევთ მოამზადოთ.

DSC07237

მასალა:

მარგარინი 200 გ
მოხარშული კარტოფილი 200 გ
კვერცხი 1 (ან 1 ს.კ მაიონეზი)
 შაქარი150 გ
ფქვილი500 გ
სოდა 1 ჩ.კ
არაჟანი 2 ს.კ
ჯემი, ნებისმიერი
მომზადება:

მარგარინი გავადნოთ, შევურიო შაქარი, კვერცხი ან სამარხვო მაიონეზი, კარტოფილის პიურე, არაჟანში გახსნილი სოდა და ფქვილი. უნდა მივიღოთ ნაზი ცომი, რომელიც ხელს არ ეკრობა. თუ საჭირო გახდა ფქვილი კიდევ დავუმატოთ. ცომი გავაბრტყელოთ თხლად და ამოვჭრათ ჭიქით. წრეების ნახევარს სათითით ან პატარა დიამეტრიანი სირჩით ამოვაჭრათ შუაგული. ცომი მოვათავსოთ თუნუქის ფურცელზე და ვაცხოთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში საშუალო ტემპერატურაზე. გამომცხვარ მთლიან რგოლებს წავუსვათ ჯემი და ზემოდან გულამოჭრილი რგოლი დავაწებოთ.

P.S.  თუ სამარხვო ვარიანტს აკეთებთ, არაჟნის მაგივრად 1 ს.კ. ძმარში გახსენით სოდა და ასე დაამატეთ.

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)
  • ბერძნული გირო ქათმის ხორცით (ვიდეო)ბერძნული გირო ქათმის ხორცით (ვიდეო)
  • ქათამი უნგრულად - Paprikashქათამი უნგრულად - Paprikash
  • შოკოლადის ტორტი მიწისთხილის კარაქის კრემითშოკოლადის ტორტი მიწისთხილის კარაქის კრემით
  • თურქული ბაზლამათურქული ბაზლამა
  • შოკოლადის რულეტი ბანანით (ვიდეო)შოკოლადის რულეტი ბანანით (ვიდეო)
  • ქორნდოგები - ვიდეო რეცეპტიქორნდოგები - ვიდეო რეცეპტი
  • ორცხობილები მოხარშული შესქელებული რძითორცხობილები მოხარშული შესქელებული რძით

  • არაჟანი
  • კვერცხი
  • მარგარინი
  • ფქვილი
  • შაქარი
  • ჯემი

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

პოპულარული პოსტები

  • ლავაში ქათმითა და ყველითლავაში ქათმითა და ყველით
  • კრაბის სალათიკრაბის სალათი
  • გლინტვეინი - არომატული ღვინოგლინტვეინი – არომატული ღვინო
  • როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებშიროგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებში
  • ქათმის ხორცი ბრინჯითა და სტაფილოთიქათმის ხორცი ბრინჯითა და სტაფილოთი

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020