• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • Home
  • დესერტები
  • ფენქეიქები

ფენქეიქები

გამოქვეყნდა Jul 2, 2016
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
Categories:
  • დესერტები
  • საუზმეული

დღეს ძალიან გემრიელი, მარტივი და სწრაფი ფენქეიქების რეცეპტს გთავაზობთ. მოსამზადებლად მაქსიმუმ 20 წუთი დაგჭირდებათ. ფენქეიქებს ათასწლეულების წინ ამზადებდნენ ძველი ბერძნები. დღესდღეობით მრავალ ქვეყანაში შეხვდებით ფენქეიქებს, ცოტა განსხვავებული ვიზუალით და სახელწოდებით, თუმცა ძირითადი ინგრედიენტები ყველგან ერთია.

DSC06210

მასალა: 
1 კვერცხი
3/4 ჩ.ჭ. რძე/მაწონი
2 ს.კ. გამდნარი მარგარინი
1 ს.კ. შაქარი
1 შაქრიანი ვანილი (ვანილინი)
1 ჩ.ჭ. ფქვილი
3 ჩ.კ. ცომის საფხვიერებელი
1/2 ჩ.კ. მარილი

მომზადება:
კვერცხი ათქვიფეთ, დაამატეთ მაწონი/რძე, გამდნარი მარგარინი, ვანილი და კარგად შეურიეთ ერთმანეთს. შემდეგ დაუმატეთ შაქარი, ცომის საფხვიერებლი, მარილი და ფქვილი (თუ მაწონს გამოიყენებთ ფქვილის დოზა ცოტა შეამცირეთ, უნდა მიიღოთ დასასხმელი მასა) მოამზადეთ ცომი. გააცხელეთ ტაფა ცეცხლზე, წაუსვით ცხიმი, არ მოასხათ! რამდენიმე ნაწილად გაყავით ცომი და გამოაცხვეთ. ცხვება რამდენიმე წუთში, სჭირდება ამობრუნება. ამიტომ ყურადრება მიაქციეთ ცხობისას 🙂

მომზადებულ ფენქეიქებს წაუსვით ჯემი ან სასურველი კრემი

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
    ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
  • მარწყვის ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე
    მარწყვის ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე
  • ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)
    ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)
  • იტალიური პანეტონე (ვიდეო)
    იტალიური პანეტონე (ვიდეო)
  • ორცხობილები მოხარშული შესქელებული რძით
    ორცხობილები მოხარშული შესქელებული რძით
  • პიცა პეპერონი
    პიცა პეპერონი
  • შოკოლადის ჩიზქეიქი
    შოკოლადის ჩიზქეიქი
  • ფოკაჩა ზეთისხილით
    ფოკაჩა ზეთისხილით

  • კვერცხი
  • მაწონი
  • რძე
  • ფქვილი
  • შაქარი

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020