• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • Home
  • სალათები
  • სალათა “ოლივიე” (სამარხვო)

სალათა “ოლივიე” (სამარხვო)

გამოქვეყნდა Jul 2, 2016
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
Categories:
  • სალათები
  • სამარხვო

“ოლივიე” ქართული სადღესასწაულო სუფრის ერთ-ერთი შემადგენელი კერძია. არ მეგულება ოჯახი, სადაც ამ უგემრიელეს სალათს არ ამზადებდნენ. მაგრამ მაინც გადავწყვიტე დამედო რეცეპტი, რადგან ვიცი ბევრი დამწყები დიასახლისი და ახალგაზრდა ადევნებს თვალს ჩემს ბლოგს, რაც ძალიან მახარებს.

DSC07234

მასალა:
800გ. დაკონსერვებული ბარდა
6-7 ცალი. სტაფილო
800გ. კარტოფილი
3-4 კიტრის მწნილი (პიკული)
1 კონა მწვანე ხახვი, კამა და ოხრახუში
მარილი, პილპილი გემოვნებით
300 მლ. სამარხვო მაიონეზი

მომზადება:
სტაფილო და კარტოფილი მოხარშეთ. ბარდას ადუღებული წყალი გაავლეთ და გადაიტანეთ ჯამში. კარტოფილი მსხვილად, კიტრის მწნილი და სტაფილო შედარებით წვრილად დაჭერით. დაამატეთ ბარდას, მწვანილიც წვრილად დაჭერით და ბოსტნეულს დაამატეთ, მოასხით მაიონეზი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით და კარგად აურიეთ.

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
    ქათმის ღვეზელი - უგემრიელესია
  • ქათმის სალათი
    ქათმის სალათი
  • ფარშირებული კვერცხი
    ფარშირებული კვერცხი
  • ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
    ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
  • მწვანე ბარდის კრემ-სუპი პიტნით
    მწვანე ბარდის კრემ-სუპი პიტნით
  • სამარხვო ბურიტო (ვიდეო რეცეპტი)
    სამარხვო ბურიტო (ვიდეო რეცეპტი)
  • ბრინჯი ბოსტნეულით
    ბრინჯი ბოსტნეულით
  • ჰუმუსი მწვანე ბარდით
    ჰუმუსი მწვანე ბარდით

  • ბარდა
  • კარტოფილი
  • მაიონეზი
  • სტაფილო

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020