0 0
ღორის ხორცი კარამელიზირებული ხახვითა და ყველით

გააზიარე:

ასევე შეგიძლია დააკოპირო ლინკი გაზიარებისათვის

ინგრედიენტები

შეცვალე პორცია:
500 გ. ღორის ხორცი
4-5 ც. ხახვი
3 ს.კ. დიჟონის მდოგვი
1/4 ჩ.ჭ. თეთრი ღვინო
1/2 ჩ.ჭ. წყალი
150 გ. ყველი
გემოვნებით მარილი
გემოვნებით პილპილი
1 ჩ.კ. ქონდარი

ღორის ხორცი კარამელიზირებული ხახვითა და ყველით

დღეს ძალიან გემრიელი, ნოყიერი და მარტივი კერძის რეცეპტი უნდა გაგიზიაროთ. ასე მომზადებული ღორის ხორცი უგემრიელესია, წვნიანი და არომატული. ძალიან უხდება კარამელის ღებულობს ხახვი და დამდნარი ყველი.

  • 1 სთ.
  • პორცია 4
  • საშუალო

ინგრედიენტები

მომზადება

გაზიარება
  1. ღორის ხორცი დაჭერით 2 სმ. სისქის ნაჭრებად, თითოეულ ნაჭერს წაუსვით დიჟონის მდოგვი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი.
  2. ტაფა გააცხელეთ და ხორცის ნაჭრები შეწვით ორივე მხრიდან 3-4 წუთი.
  3. შემდეგ ხორცი ამოიღეთ ცალკე ჭურჭელში და თბილად შეინახეთ.
  4. იმავე ტაფაში მოშუშეთ ალყა-ალყად დაჭრილი ხახვი, დაახლოებით 10-15 წთ. დაუმატეთ მარილი და პილპილი. ამის შემდეგ დაუმატეთ წყალი, ღვინო და ქონდარი. კარგად აურიეთ.
  5. ხორცი დააბრუნეთ ტაფაში და გააჩერეთ ცეცხლზე იქამდე, სანამ ხორცი ბოლომდე არ მომზადდება, გული აღარ უნდა იყოს ვარდისფერი.
  6. ბოლოს ხორცის ნაჭრებს ზემოდან დაალაგეთ სწრაფად დნობადი ყველის ფირფიტები. ტაფას თავსახური დააფარეთ, გააჩერეთ 1-2 წუთი და კერძი მზადაა.

ძალიან გემრიელი და ნოყიერი სადილი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

წინა
ბერძნული გირო ღორის ხორცით
შემდეგი
ქათმის სალათი ბერძნულ სტილში
წინა
ბერძნული გირო ღორის ხორცით
შემდეგი
ქათმის სალათი ბერძნულ სტილში
error: საავტორო უფლებები დაცულია!!