0 0
ქათმის ფახიტასი

გააზიარე:

ასევე შეგიძლია დააკოპირო ლინკი გაზიარებისათვის

ინგრედიენტები

შეცვალე პორცია:
600 გ. ქათმის ფილე
1 ც. წითელი ბულგარული წიწაკა
1 ც. მწვანე ბულგარული წიწაკა
1 ც. ხახვი
1 კბილი ნიორი
1/4 კონა ქინძი
2 ს.კ. ზეთი
1,5 ჩ.კ. წითელი წიწაკა
1 ჩ.კ. ორეგანო
1 ჩ.კ. მარილი
ნახევარი ლიმონის წვენი

კვებითი ღირებულებები

179 კკალ.
კალორია
7,6 გ.
ცხიმი
64 მგ.
ქოლეს- ტეროლი
5,2 გ.
ნახშირ- წყლები
104 მგ.
სოდიუმი
22,1 გ.
ცილები
25 მგ.
კალციუმი
1 მგ.
რკინა
529 მგ.
კალიუმი

ქათმის ფახიტასი

დღეს ცხარე კერძების მოყვარულებისათვის ძალიან კარგი რეცეპტი მაქვს, თუმცა ისეთი გემრიელია, რომ ვისაც მწარე საჭმელები არ უყვართ, მათაც მოეწონაბთ. ფახიტასი მექსიკურ და ამერიკულ სამზარეულოებს მიეკუთვნება, მზადდება როგორც საქონლის, ასევე ქათმის ხორცისგან. ძირითადი ინგრედიენტებია ასევე ხახვი და ბულგარული წიწაკა. დღეს ქათმით მომზადებულ ვარიანტს გთავაზობთ, რომელიც საკმაოდ მწარე გამოდის, მაგრამ ნამდვილად უგემრიელესია. თუ ძალიან მწარე კერძებს ვერ ჭამთ, გირჩევთ წიწაკის რაოდენობა თქვენი გემოვნებით, შეამციროთ.

სანამ უშუალოდ რეცეპტზე გადავალ, მოკლედ მინდა მოგიყვეთ "ბიუ-ბიუს" პროდუქციის შესახებ. ბევრმა თქვენგანმა შეიძლება იცის, რომ ეს კომპანია ძალიან ჯანსაღ და კარგ პროდუქციას გვთავაზობს, მაგრამ მე მინდა ის რამდენიმე დეტალი აღვნიშნო, რომლებიც ამ ხარისხს განსაზღვრავენ:
1) ქათმების კვება ხდება სრულიად ბუნებრივი საკვებით, საქართველოში მოყვანილი სიმინდითა და ხორბლით. ძალიან კარგი ფაქტია ისიც, რომ არ იყენებენ ჰორმონებს.
2) კომპანია ევროპული დანადგარებით აღჭურვილი ლაბორატორიით ინტენსიურად ახდენს ხორცის კვლევას, ამიტომ მომხმარებლამდე მიდის მხოლოდ ჯანსაღი პროდუქცია.
3) კომპანია მომხმარებლებს სთავაზობს როგორც გაყინულ, ასევე ნედლ პროდუქციას. ეს უკანკასკნელი, რა თქმა უნდა, უფრო მაღალი ხარისხისაა. ფასიც მეტია, თუმცა ამ შემთხვევაში თანხას ვიხდით მხოლოდ ხორცში და არა წყალში.
მეტი ინფორმაცია კომპანიის, მათი პროდუქციისა და ჯიხურების შესახებ ნახეთ მათ ოფიციალურ საიტზე http://biubiu.ge/

  • 30 წთ.
  • პორცია 6
  • მარტივი

ინგრედიენტები

მომზადება

გაზიარება
  1. ქათმის ფილე გარეცხეთ, გაამშრალეთ და დაჭერით 1 სმ. სისქისა და 5-6 სმ. სიგრძის ნაჭრებად. მოათავსეთ ჯამში.
  2. ქათმის ფილეს მოაყარეთ 1/2 ჩ.კ. წითელი წიწაკა, ორეგანო, 1/2 ჩ.კ. მარილი, წვრილად დაჭრილი ქინძი და წვრილად დაჭრილი ნიორი, კარგად ამოურიეთ, გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და შედგით მაცივარში 20-30 წუთით.
  3. ამასობაში ხახვი ალყა-ალყა, ბულგარული წიწაკები კი ჟულიენებად დაჭერით.
  4. ტაფაზე დაასხით 1 ს.კ. ზეთი და კარგად გაცხელეთ, მასში მოთუშეთ ხახვი, ბულგარული წიწაკები, 1 ჩ.კ. წითელი წიწაკა და 1/2 ჩ.კ. მარილი, დაახლოებით 4 წუთში, (ოდნავ უნდა დარბილდეს) გადმოიღეთ ცალკე ჭურჭელში.
  5. ტაფას დაამატეთ 1 ს.კ. ზეთი და დამარინადებული ქათმის ფილე შეწვით, როცა არცერთი მხარე ვარდისფერი არ იქნება, დაუმატეთ მოთუშული ხახვი და ბულგარული, მოასხით ნახევარი ლიმონის წვენი, კარგად ამოურიეთ და 1 წუთში გადმოდგით ცეცხლიდან.

ძალიან გემრიელი კერძი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

წინა
თეთრი ღვინის სანგრია
შემდეგი
შოკოლადის მაფინები
წინა
თეთრი ღვინის სანგრია
შემდეგი
შოკოლადის მაფინები

დაამატე კომენტარი