0 0
უგემრიელესი სალათი “ცეზარი”

გააზიარე:

ასევე შეგიძლია დააკოპირო ლინკი გაზიარებისათვის

ინგრედიენტები

შეცვალე პორცია:
4 ც. ქათმის ფილე
თქვენი გემოვნებით სალათის ფურცლების ასორტი
ნახევარი (1-2 დღის) პური
4 ს.კ. ზეთი
6 კბილი ნიორი
გემოვნებით პილპილი
გემოვნებით მარილი
2/3 ჩ.ჭ. მაღალი ხარისხის მაიონეზი
1 1/2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
3 ს.კ. ლიმონის წვენი
1 1/2 ჩ.კ. დიჟონის მდოგვი
1 ს.კ. ვორჩესტერის სოუსი
1 1/2 ჩ.კ. ანჩოუსის პასტა
გემოვნებით დაღერღილი წიწაკა
1/2 ჩ.ჭ. გახეხილი პარმეზანი

კვებითი ღირებულებები

396 კკალ.
კალორია
17,7 გ.
ცხიმი
35 მგ.
ქოლეს- ტეროლი
41,4 გ.
ნახშირ- წყლები
20,6 გ.
ცილები
1756 მგ.
სოდიუმი
293 მგ.
კალიუმი
86 მგ.
კალციუმი
5 მგ.
რკინა

უგემრიელესი სალათი “ცეზარი”

გილოცავთ ახალ წელს! ყველაფერი საუკეთესო მოეტანოს ამ წელს თქვენთვის. ჩემს ბლოგს კი ვუსურვებ ბევრ კარგ რეცეპტსა და ძალიან ბევრ ერთგულ მკითხველს. 2018 წელს უგემრიელესი, ბევრისთვის საყვარელი სალათ "ცეზარით" ვიწყებ. ეს ისეთი ცეზარი არაა კაფეებისა და რესტორნების უმეტესობაში რომ აქვთ, მხოლოდ ერთი სახის სალათის ფურცლით, მაიონეზითა და ნაყიდი სუხარიკებით. თქვენ ამ რეცეპტში ნახავთ უგემრიელესი სოუსისა და კრუტონების მომზადების მეთოდს. სალათს საოცარ გემოსთან ერთად არაჩვეულებრივი სურნელიც აქვთ, გასინჯვამდე რომ მიხვდები, როგორი გემრიელია. წელს ძალიან კარგი რეცეპტები გელოდებათ, ამიტომ თვალი ადევნეთ გემრიელ ბლოგს.

  • 1 სთ.
  • პორცია 10
  • მარტივი

ინგრედიენტები

მომზადება

გაზიარება

ანჩუსის პასტა ერთ-ერთი აუცილებელი ინგრედიენტია ცეზარის სოუსის, თუმცა მე პირადად ვერსად ვიშოვე, ამიტომ სხვა გზა არ მქონდა და ის საერთოდ ამოვიღე სოუსიდან.

სალათის ფურცლები სამი სახის გამოვიყენე, გირჩევთ თქვენც მაქსიმალურად ბევრი სახეობა შეურიოთ, რათა გემო გააუმჯობესოთ.

პური – კარგი იქნება თუ ბაგეტს გამოიყენებთ.

ზოგიერთ რეცეპტში მაიონეზიც სახლში მომზადებული გამოიყენება, თუმცა შეგიძლიათ კარგი ხარისხის, ნაყიდი მაიონეზითაც მოამზადოთ.

კლასიკურ ვარიანტში პარმეზანი გამოიყენება და რეცეპტშიც ის მივუთითე, თუმცა მე არ მქონდა და შებოლილი ყველით შევცვალე.

  1. სოუსის მოსამზადებლად ერთმანეთ შეურიეთ მაიონეზი, ვორჩესტერის სოუსი, დიჟონის მდოგვი, ლიმონის წვენი, ანჩოუსის პასტა (თუ იშოვით), ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი გემოვნებით, 3 კბილი ძალია წვრილად დაჭრილი ნიორი. კარგად აურიეთ და შედგით მაცივარში გამოყენებამდე.
  2. ქათმის ფილეს მოაყარეთ მარილი, პილპილი, დაღერღილი წიწაკა და გაცხელებულ ტაფაზე 1 ს.კ. ზეთთან ერთად შეწვით, ორივე მხრიდან დაბრაწეთ. შემდეგ გააგრილეთ და დაჭერით სასურველ ზომებად.
  3. კრუტონების მოსამზადებლად პური დაჭერით 1 სმ. სიგრძის კუბიკებად, საცხობ ფორმაზე გაანაწილეთ და შედგით 200 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 5 წუთით.
  4. 3 ს.კ. ზეთს დაამატეთ დარჩენილი 3 კბილი წვრილად დაჭრილი ნიორი, მარილი და პილპილი, კარგად ამოურიეთ და მოასხით კრუტონებს, ხელით აურიეთ, რომ ყველაზე განაწილდეს. კვლავ შედგით ღუმელში 5-10 წუთით.
  5. გარეცხილი და გამშრალებული სალათის ფურცლები ხელით დაანაწევრეთ სასურველ ზომებად, დაუმატეთ დაჭრილი ფილე, კრუტონები, გახეხილი ყველი, მოასხით სოუსი და ამოურიეთ.

უგემრიელესი სალათი “ცეზარი” მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

წინა
იტალიური სუპი მინესტრონე (სამარხვო)
შემდეგი
ქათმის ღვეზელი
წინა
იტალიური სუპი მინესტრონე (სამარხვო)
შემდეგი
ქათმის ღვეზელი
error: საავტორო უფლებები დაცულია!!