0 0
პასტა პენე ქათმითა და ბეკონით

გააზიარე:

ასევე შეგიძლია დააკოპირო ლინკი გაზიარებისათვის

ინგრედიენტები

შეცვალე პორცია:
400 გ. პასტა პენე
700 გ. ქათმის ფილე
6 ნაჭერი ბეკონი
250 მლ. 20%-იანი ნაღები
300 გ. ყველი
5 ც. საშუალო ზომის კანგაცლილი პომიდორი
5 კბილი ნიორი
1/2 ჩ.კ. დაღერღილი წიწაკა
1 ჩ.კ. პაპრიკა
1/3 ჩ.კ. ქონდარი
1/3 ჩ.კ. ორეგანო
1/3 ჩ.კ. ბაზილიკი (სუნელი)
გემოვნებით მარილი
2 ს.კ. ზეთი

პასტა პენე ქათმითა და ბეკონით

დღეს განსხვავებული და ძალიან გემრიელი კერძის რეცეპტს გიზიარებთ, რომელიც მარტივად მზადდება და ბევრ დროსაც არ მოითხოვს. თუ ერთფეროვანია მენიუმ დაგღალათ, ერთი გემრიელი ვარიანტი შეგიძლიათ შემატოთ.

  • 1 სთ.
  • პორცია 8
  • საშუალო

ინგრედიენტები

მომზადება

გაზიარება
  1. ბეკონი შეწვით ორივე მხრიდან, შემდეგ გადაიტანეთ სამზარეულოს ხელსახოცზე, რათა ზედმეტი ცხიმისგან დაიწრიტოს.
  2. პასტა პენე ადუღებულ მარილიან წყალში მოხარშეთ, შემდეგ გადაუწურეთ ადუღებული წყალი და ცივ წყალში გაავლეთ.
  3. ღრმა ტაფაში ან ქვაბში ჩაასხით ზეთი, ჩააწყვეთ ქათმის ფილეს ნაჭრები, ზედა მხარეს მოაყარეთ პაპრიკის, ორეგანოს, ბაზილიკისა და ქონდარის ნახევარი, როცა ერთი მხარე დაიბრაწება, ამოაბრუნეთ და სუნელების დარჩენილი მეორე ნაწილი მოაყარეთ. შემწვარი ფილე ამოიღეთ  და დაჭერით კუბიკებად.
  4. იმავე ტაფაში/ქვაბში მოათავსეთ კანგაცლილი, კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი, წვრილად დაჭრილი ნიორი, კუბებად დაჭრილი ქათმის ფილე, სასურველ ზომებად დანაწევრებული ბეკონი, მოაყარეთ დაღერღილი წიწაკა, მოასხით ნაღები და კარგად აურიეთ, როცა ადუღდება დაუმატეთ გახეხილი ყველი და კვლავ კარგად აურიეთ.
  5. როცა ყველი ჩადნება, გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ მოხარშული მაკარონი და მარილი სურვილისამებრ, კარგად აურიეთ.

ძალიან გემრიელი სადილი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

წინა
შვრიისა და ბანანის ორცხობილები შოკოლადის ნატეხებით
შემდეგი
ქინოა ქამა სოკოთი
წინა
შვრიისა და ბანანის ორცხობილები შოკოლადის ნატეხებით
შემდეგი
ქინოა ქამა სოკოთი
error: საავტორო უფლებები დაცულია!!