0 0
თეთრი ღვინის სანგრია

გააზიარე:

ასევე შეგიძლია დააკოპირო ლინკი გაზიარებისათვის

ინგრედიენტები

შეცვალე პორცია:
1,5 ლ. თეთრი ღვინო
1 ც. ფორთოხალი
2 ც. ლიმონი
1/3 კონა პიტნა
250 მლ. ფორთოხლის წვენი
2 ს.კ. შაქარი
5 ს.კ. წყალი

კვებითი ღირებულებები

205 კკალ.
კალორია
0.1 გ.
ცხიმი
0 მგ.
ქოლეს- ტეროლი
12 მგ.
სოდიუმი
17 გ.
ნახშირ- წყლები
0,7 გ.
ცილები
37 მგ.
კალციუმი
1 მგ.
რკინა
294 მგ.
კალიუმი

თეთრი ღვინის სანგრია

სანგრია ესპანური და პორტუგალიური წარმოშობის ალკოჰოლური სასმელია. მისი ისტორიის შესახებ ბევრი არაფერია ცნობილი. ტრადიციული სანგრია მზადდება შავი ღვინისგან, თუმცა დღეს არაკლასიკურ ვარიანტს, თეთრი ღვინის სანგრიას გთავაზობთ. მომზადება არის ძალიან, ძალიან მარტივი და თქვენგან სჭირდება მხოლოდ და მხოლოდ 10 წუთი. თუმცა ამის შემდეგ მაცივარში რამდენიმე საათით უნდა გააჩეროთ, რათა ციტრუსის არომატი კარგად შეერწყას ღვინოს.
სანგრია საზაფხულო სასმელი უფროა, მაგრამ ნებისმიერ სხვა სეზონზეც დაამშვენებს სადღესასწაულო სუფრებს.

  • 6 სთ. და 10 წთ.
  • პორცია 8
  • მარტივი

ინგრედიენტები

მომზადება

გაზიარება
  1. პირველ რიგში მოამზადეთ შაქრის მარტივი სიროფი, ამისათვის პატარა ქვაბში ჩაყარეთ შაქარი, დაამატეთ წყალი და დადგით დაბალ ცეცხლზე, როცა შაქარი ბოლომდე გაიხსნება და სიროფი წამოდუღდება, 1-2 წუთი ადუღეთ, შემდეგ კი გააციეთ.
  2. კარგად გარეცხილი ფორთოხალი და ლიმონი დაჭერით თხელ, მრგვალ ნაჭრებად, მოათავსეთ სასურველ მინის ჭურჭელში, დაამატეთ პიტნის ფოთლები, დაასხით ფორთოხლის წვენი, შაქრის სიროფი და ღვინო.
  3. კარგად ამოურიეთ და შედგით მაცივარში მინიმუმ 6 საათით.

არომატული და გემრიელი ალკოჰოლური სასმელი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

წინა
ტირამისუსა და ჩიზქეიქის კომბინაცია ერთ ნამცხვარში
შემდეგი
ქათმის ფახიტასი
წინა
ტირამისუსა და ჩიზქეიქის კომბინაცია ერთ ნამცხვარში
შემდეგი
ქათმის ფახიტასი

დაამატე კომენტარი