• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • მთავარი
  • დესერტები
  • ტარტი შინდის ჯემით

ტარტი შინდის ჯემით

გამოქვეყნდა ივლ 2, 2016
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
კატეგორიები:
  • დესერტები
  • ნამცხვრები

პეროგი, ღვეზელი, ტარტი.. ბევრისთვის საყვარელი დესერტია და მათი მომზადების მრავალი ვარიაცია არსებობს, როგორც ფხვიერი ცომის, ასევე შიგთავსის. დღევანდელ რეცეპტში შედარებით რბილი ცომის მომზადებას წარმოგიდგენთ, გულსართი კი შეგიძლიათ თქვენი გემოვნებისდამიხედვით შეცვალოთ.

DSC07345m

მასალა:

2 კვერცხი
1 ჩ.ჭ. შაქარი
100 გ. კარაქი
250 მლ. მაწონი
1/2 ჩ.კ. სოდა
1/2 ს.კ. ლიმონის წვენი
ფქვილი რამდენსაც შეიზელს ვანილი

შინდის ჯემი

მომზადება:

კვერცხი შაქართან ერთად ავთქვიფოთ, როცა გათეთრდება დავამატოთ დარბილებული კარაქი, მაწონი, სოდა+ლიმონის წვენი, ვანილი. ერთგვაროვან მასას რომ მივიღებთ დავამატოთ ფქვილი და მოვზილოთ ნაზი ცომი რომელიც ხელს არ ეკრობა. ცომის 1/3 გადავდოთ. დანარჩენი კი გავაბრტყელოთ და ტარტის ფორმაში გადავიტანოთ, ჩავასხათ შინდის ჯემი. დარჩენილი ცომისაგან ტარტი სურვილისამებრ მოვრთოთ.

გამოვაცხოთ 190 გრადუსზე გაცხელებულ აირღუმელში. 15-20 წუთში მზადაა. ზემოდან სასიამოვნო ოქროსფერი უნდა მიიღოს.

 

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)სახლში მომზადებული ბეიგელები (ვიდეო)
  • შოკოლადის ტორტი მიწისთხილის კარაქის კრემითშოკოლადის ტორტი მიწისთხილის კარაქის კრემით
  • თურქული ბაზლამათურქული ბაზლამა
  • კიში (III ვარიანტი) - ვიდეო რეცეპტიკიში (III ვარიანტი) - ვიდეო რეცეპტი
  • ლაბნეს ჩიზქეიქი თხილეულის მიქსით (ვიდეო)ლაბნეს ჩიზქეიქი თხილეულის მიქსით (ვიდეო)
  • ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსითტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
  • ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)
  • ვაშლის ნამცხვარი მანანის ბურღულითვაშლის ნამცხვარი მანანის ბურღულით

  • კარაქი
  • კვერცხი
  • მაწონი
  • შაქარი
  • ჯემი

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

პოპულარული პოსტები

  • კრაბის სალათიკრაბის სალათი
  • ყავის ორცხობილებიყავის ორცხობილები
  • როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებშიროგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებში
  • ქათმის ხორცი ბრინჯითა და სტაფილოთიქათმის ხორცი ბრინჯითა და სტაფილოთი
  • წითელი ოსპის კრემ-სუპი (ვიდეო)წითელი ოსპის კრემ-სუპი (ვიდეო)

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020